FRKA10


Igor Bezinović

Osvojio je posebno priznanje na Jihlava Documentary Film Festivalu za dugometražni dokumentarac Blokada i Oktavijana na Danima hrvatskog filma (publika i filmski kritičari).

 

Judita Franković

U filmu Sonja i bik igra glavnu ulogu, kao i u dramskoj seriji Počivali u miru. Zapažene uloge ostvarila je u filmovima Ćaća i Majka asfalta Dalibora Matanića.

 

Marin Juranić

Montirao je filmove Kenjac, Lea i Darija, Sonja i bik i Zagrebačke priče (segmenti Kruške i Od danas do sutra).

Mia Pećina

Za film Game of Honor osvojila dva Emmyja. Organizira događanja poput IdeaX, Weekend Media Festival, Adria Music Conference, Libertas Film Festival.

 

Dragan Marković – Markoni

Direktor fotografije nagrađen Zlatnom arenom zajedno s Mirkom Pivčevićem za film Živi i mrtvi. Radio na brojnim tv serijama kao što su Nedjeljom ujutro, subotom navečer i Mamutica, te igranim filmovima Sonja i bik, Ono sve što znaš o meni.

Vlatka Vorkapić

Redateljica je ovogodišnje kino uspješnice, romantične komedije Sonja i bik, a njeni raniji dokumentarni filmovi bili su zapaženi na brojnim domaćim i inozemnim festivalima.

 

Jasna Žmak

Osnivačica je uspješnog scenarističkog projekta Palunko te je bila umjetnička koordinatorica festivala nevidljivog filma Filmske mutacije.